dusuntua.com is a Malaysian indexing website. Any place used for relaxation, recreation, attracting visitors for holidays, hotels, lodging or place for vacations is listed here.

Login

Member SignUp

Post a Free Ad

Having a problem? Contact web admin How to post? Step by step

Search by:
Suara Rimba Chalet

 
suara rimba chalet hulu langat
15130 page viewer

Eco Resort Hulu Langat

ADDRESS

Suara Rimba Chalet
Batu 22 , Sungai Lepoh, Jln Hulu Langat, 43100 Hulu Langat
Selangor Malaysia
Call us! +60186207437

Homestay tepi sungai

REVIEWS

"Persekitaran ok,terapi minda. Tapi agak kurang memuaskan, kelengkapan chalet tiada tersedia sabun mandi & towle. Kebiasaan kami pergi menginap kat mane2 ade tersedia kelengkapan mandi.".Laelatul Amaroh

"untuk menikmati tempat semulajadi. terdapat jeram di sebelah chalet."-Nazmi

"Lokasi mmg best serta cuaca yg sejuk, berBBQ di tepi kolam dan paling best kolam mandi boleh mandi sampai malam."-Faiz Al-Hadid

Suara rimba chalet terletak ditepi sungai Lepoh kira-kira dua kilometer daripada persimpangan sungai congkak Hulu Langat. Sungai Lepoh semakin mendapat perhatian pengunjung kerana kesesakan yang berlaku di sungai congkak apabila hujung minggu dan cuti umum.

Suara Rimba Chalet Hulu Langat: Surga di Tengah Pelukan Alam

Selamat datang ke Suara Rimba Chalet Hulu Langat, destinasi terbaik untuk mengalami ketenangan alam dan merenung dalam retret yang tenang jauh dari kebisingan kehidupan bandar. Bersembunyi di tengah-tengah hijauan yang subur, permata tersembunyi ini menawarkan pengalaman yang tiada tandingan yang akan menyegarkan dan memberi inspirasi. Biar kami membawa anda dalam perjalanan maya ke surga menakjubkan ini, di mana setiap saat adalah perayaan ketenangan dan keindahan alam semula jadi.

Mengenal Pasti Suara Rimba Chalet yang Menawan

Retret yang Selaras dengan Alam

Suara Rimba Chalet Hulu Langat adalah tempat perlindungan yang tersembunyi di tengah-tengah alam semula jadi. Terletak di kawasan yang indah di Hulu Langat, Malaysia, tempat ini menawarkan pengalaman yang tiada tandingan bagi mereka yang mencari ketenangan dan penyembuhan dalam pelukan Ibu Pertiwiku. Chalet ini terletak dengan strategik, membolehkan anda dengan mudah mengakses kehidupan bandar yang sibuk sambil tetap menjaga ketenangan dan ketenangan tempat ini.

Pesona Suara Rimba Chalet

Sesampai di Suara Rimba Chalet, anda akan terpesona dengan daya tarik dan keunikan persekitaran yang klasik. Dikelilingi oleh hutan hujan yang hijau dan bukit-bukit megah, chalet ini menyatu harmoni dengan alam sekitarnya, mencipta atmosfera yang serasi yang segera menenangkan jiwa.

suara rimba hulu langat

Riverside chalet

Banyak aktiviti yang ditawarkan di tempat ini seperti mandi sungai, mandi kolam, BBQ dan juga kawasan lapang untuk riadah dan sukan. Tempat ni ada 10 buah chalet dan ada camp site (tent bawa sendiri). Sesuai untuk keluarga besar membuat aktiviti beriadah. Bersebelahan chalet ada kolam itik, ada pool mandi, luar dari pagar chalet pula terdapat tapak camping dan di depan tapak camping ada sungai. Resort Hulu Langat Hulu Langat
campsite tepi sungai lepoh

Chalet yang dibina di tepi sungai ini berkonsepkan kayu dan reka bentuk yang simple. Keluasan sebiji sebuah chalet juga agak kecil tetapi masih ada tandas di dalamnya. Resort Batu 22 , Sungai Lepoh, Jln Hulu Langat,
campsite tepi sungai lepok

Walaupun keadaan chalet yang disediakan agak kurang memuaskan, tetapi keadaan persekitaran dan alam sekitar yang cantik dan mengasyikkan membuatkan pengunjung lupa seketika masalah yang dihadapi. Kedudukan chalet yang amat hampir antara satu sama lain menyebabkan privasi pengunjung agak kurang kerana boleh terdengar bunyi orang sebelah berborak ataupun terhidu bau asap rokok dari chalet sebelah. Hulu Langat Hulu Langat Eco Resort Hulu Langat
memancing di sungai lepok

Aktiviti Menarik di Sekitar Hulu Langat

Selain daripada pengalaman menarik di Suara Rimba Chalet, kawasan sekitar Hulu Langat mempunyai banyak aktiviti menarik untuk dinikmati. Beberapa destinasi popular termasuk:

1. Air Terjun Sungai Gabai

Air Terjun Sungai Gabai merupakan destinasi yang populer untuk bersantai dan menikmati alam semula jadi. Dikelilingi oleh hutan tropika yang hijau, air terjun ini adalah tempat yang ideal untuk berenang dan menikmati kesegaran air.

2. Sungai Congkak Recreational Forest

Hutan Rekreasi Sungai Congkak menawarkan aktiviti riadah dan rekreasi untuk keseluruhan keluarga. Dari berkelah hingga mandi manda di air terjun yang menyegarkan, anda pasti akan menikmati masa yang menyeronokkan di sini.

3. Gunung Nuang

Untuk peminat hiking yang mencari cabaran, pendakian ke puncak Gunung Nuang adalah pilihan yang bagus. Merupakan puncak tertinggi di Selangor, pendakian ini menawarkan pemandangan spektakuler dari ketinggian.

Kesimpulannya

Suara Rimba Chalet Hulu Langat menawarkan pengalaman yang tiada tandingan untuk mereka yang mencari ketenangan dan keindahan alam semula jadi. Dari penginapan yang selesa hingga aktiviti menarik dan hidangan tempatan yang enak, setiap aspek perjalanan anda akan diberkati dengan keunikan dan keharmonian alam.

Segera kunjungi Suara Rimba Chalet dan temukan keajaiban semula jadi di dalam pelukan alam. Jadikan perjalanan anda ke sini sebagai kenangan yang abadi dan pengalaman yang membahagiakan.

Tropical Resort

Activities
 • Barbecue
 • Campfire
 • Fishing
 • Gathering / reunion

Facilities
 • Campsite
 • Chalet
 • Musolla
 • Outdoor facilities
 • Swimming pool

Uniqueness: Sungai Lepoh tidak kurang hebatnya berbanding sungai congkak dari segi airnya yang jernih dan batu-batuan sungai yang besar serta keadaan air yang cetek serta sesuai untuk mandi-manda seisi keluarga.

Kunang kunang chalet

harga chalet di suara rimba sungai lepoh

Chalet sungai lepoh

 • hotels in Langkawi
 • Koleksi Tudung Labuh Terkini
 • Search another Resort within:
 • City of Hulu Langat
 • Postcode of 43100
 • State of Selangor

 • CONTACT US
  +60186207437
  GPS COORDINATE: 3.216708,101.865057 Get direction here
  lokasi Suara Rimba Chalet
  Have you been here? Leave a tip/comment to let other people know what's good. * Please don't ask question / quotation here because it won't be delivered.