dusuntua.com is a Malaysian indexing website. Any place used for relaxation, recreation, attracting visitors for holidays, hotels, lodging or place for vacations is listed here.

Login

Member SignUp

Post a Free Ad

Having a problem? Contact web admin How to post? Step by step

Search by:
dusuntua dot com

dusuntua.com adalah direktori carian tempat seperti rumah bercorak homestay, penginapan rumah banglo, apartment, berkembar, teres, flat, rumah kampung dan lain-lain yang disewa sebagai homestay, rumah rehat atau rumah tamu. Produk lain juga merangkumi maklumat Resort, Kem Latihan, Villa, Challet, Campsite, komuniti dan lain-lain maklumat yang menarik. Iklan adalah percuma..

 

Step by step to post a new posting

1- Signup as an agent.

2- You will get a confirmation once you successfuly registered. (an email that consist your login detail will be emailed to you)

3- A menu will appear on top of leftside of website. 

4- Select your list categories

5- Fillup data.

6- Submit

7- Upload image/photo

Click here to learn how to find your GPS location (Latitude & Longitude) value

FAQ

T: Kenapa saya perlu senaraikan HomeStay saya di dusuntua.com dibandingkan dengan website lain?

J: Laman web ini dioptimumkan dengan SEO (Search Engine Optimization) terkini yang akan memastikan nama HomeStay anda mendapat tempat terbaik di senarai organik google semasa proses mencari dilakukan oleh pelanggan.    

T: Saya tidak memerlukannya. Saya punya website sendiri.

J: Ya anda miliki, tetapi di mana laman web anda ketika pengguna search di google, contohnya: "Homestay at Alor Pongsu".?  Adakah di page 1? 2? Atau yang ke 5? Seperti yang dimaklumi, sebahagian syarikat malahan pihak kerajaan telah menghalang aksess ke laman-laman blog percuma spt blogspot, wordpress FB dan sebagainya.

T: Saya tidak mempunyai sebarang website. Bolehkah saya menggunakan senarai HomeStay yang saya hantar di website dusuntua.com sebagai website rasmi saya?

J: Ya, boleh. Sebagai tambahan, pihak kami menyediakan subdomain dusuntua.com bagi memudahkan pihak tuan menyebarkan alamat website pada pelanggan tuan. Sebagai contoh, alamat https://dusuntua.com/listing-d%27-chongkak-forest-3.html adalah alamat yang digunakan pada senarai homestay tuan, maka pihak tuan boleh membeli subdomain http://dcf.dusuntua.com untuk memudahkan penyebaran alamat website tuan kepada pelanggan. Harga bagi satu subdomain ialah RM20/setahun. Whatsapp pertanyaan ke 0196649266