Login

Member SignUp

Agent SignUp

Tired of registering? use this Login Name & Pwd (ID: dusuntua.com Pwd:12345)

Having a problem? Contact Us How to post? Step by step

Search by:




Untitled Document

Hai,

dusuntua is an indexing website that function as a door to reroute internet users to client original website. Also can be used as original site for client who has little info to be shared. The SEO used within dusuntua is originated from OpenRealty template that is said to be the best in database searching.

Step by step to post a new posting

1- Signup a an agent.

2- You will get a confirmation once you successfuly registered. (an email that consist your login detail will be emailed to you)

3- A menu will appear on top of leftside of website. click 'New Posting'.

4- Select your list categories

5- Fillup data.

6- Submit

7- Upload image/photo

Click here to learn how to find your GPS location (Latitude & Longitude) value

FAQ

T: Kenapa saya perlu senaraikan HomeStay saya di dusuntua.com dibandingkan dengan website lain?

J: Laman web ini dioptimumkan dengan SEO (Search Engine Optimization) terkini yang akan memastikan nama HomeStay anda mendapat tempat terbaik di senarai organik google semasa proses mencari dilakukan oleh pelanggan.    

T: Saya tidak memerlukannya. Saya punya website sendiri.

J: Ya anda miliki, tetapi di mana laman web anda ketika pengguna search di google, contohnya: "Homestay at Alor Pongsu".?  Adakah di page 1? 2? Atau yang ke 5? Seperti yang dimaklumi, sebahagian syarikat malahan pihak kerajaan telah menghalang aksess ke laman-laman blog percuma spt blogspot, wordpress FB dan sebagainya.

T: Saya tidak mempunyai sebarang website. Bolehkah saya menggunakan senarai HomeStay yang saya hantar di website dusuntua.com sebagai website rasmi saya?

J: Ya, boleh. Sebagai tambahan, pihak kami menyediakan subdomain dusuntua.com bagi memudahkan pihak tuan menyebarkan alamat website pada pelanggan tuan. Sebagai contoh, alamat http://dusuntua.com/listing-d%27-chongkak-forest-3.html adalah alamat yang digunakan pada senarai homestay tuan, maka pihak tuan boleh membeli subdomain http://dcf.dusuntua.com untuk memudahkan penyebaran alamat website tuan kepada pelanggan. Harga bagi satu subdomain ialah RM100/pendaftaran.

Q: You say that this site focus on Hulu Langat area?
A: Yes, Hulu Langat is my hometown, so i focus my listings here. Other listings from any part of Malaysia are most welcome.